Most akkor is kultúrát váltunk, ha nem akartunk – Kommunikáció, együttműködés és bizalom krízisben és krízis után

– ONLINE Arbinger képzés az Improvers Group vezető trénereivel  –

Gyorsan, és nagyot fordult velünk a világ. A régi, eddig megszokott működésünkkel ma már nehezen álljuk meg a helyünket, gyors irányváltásokra, gyors alkalmazkodásra van szükség. Új folyamatokat kell bevezetnünk, ha nem akarjuk, hogy embereink irányvesztetté, fókuszálatlanná váljanak, a hirtelen és gyakran változó körülmények között. Új rendszereket állítunk fel, gyakori az újratervezés. Sok helyen megnövekedik a terhelés, miközben bizonytalanság vesz minket körül. Ilyenkor több lehet a hibázás, ezáltal nagyobb a felület a hibáztatásra, könnyebben futunk bele konfliktusokba is. Egyszerűen ki vagyunk kényszerítve a komfortzónánkból.

 

Mindez másfajta hozzáállást, másfajta szemléletmódot, és másfajta vezetést kíván tőlünk:

  • több kreativitásra, leleményességre van szükség
  • több proaktivitásra, hogy megoldjunk helyzeteket anélkül, hogy erre felhívnák a figyelmünket, vagy megmondanák, hogy hogyan kell
  • ez felhatalmazóbb vezetést kíván meg, a beosztottak részéről pedig magasabb felelősségvállalást munkájukért és egyben másokra tett hatásukért
  • kritikussá válik a bizalom, hiszen home-office-ban sokkal kevésbé látjuk, hogy mit csinál a másik
  • rendkívüli módon felértékelődik az empátia, a nézőpontváltás képessége, hiszen sokan sokféle nehézséggel küzdünk, és nagyon eltérő helyzetek, körülmények között próbálunk boldogulni
  • kevesebb a találkozási felület, az információs réseket pedig hajlamosak vagyunk kitölteni a fantáziánkkal, ezért tudatosabb kommunikációra van szükség, és olyan közegre, ahol az emberek mernek kérdezni és véleményt nyilvánítani
  • a problémáink, érzékeny pontjaink megmutatása és elfogadása is fontos, ez emberi mivoltunk része, és akár még csapatot is kovácsolhat

 

Az Arbinger Institute képzése a fentiek közös gyökerét fogja meg, és rávilágít arra a kétféle szemléletmódra, amelyek közül az egyik elgáncsolhatja fenti törekvéseinket, míg a másik szinte természetszerűleg kiváltja azok megjelenését. Valamint egyszerű eszközöket biztosít az utóbbinak gyakorlatba ültetéséhez.

Az Arbinger Institute programjai 45 év kutatáson alapulnak. A szemléletmódra hatva, különleges módszerek alkalmazásával fejlesztenek egyéneket, csapatokat és szervezeteket, hogy egy kezdeti én központú, gyakran védekezésre épülő szemléletmódot képesek legyenek egy eredményközpontú, felelősségvállaló, magas bizalmi szinttel rendelkező és együttműködő kultúrává alakítani. Mindez jelentős mértékben képes megnövelni az egyének és a szervezet adaptációs és krízis-kezelési képességét, és a fent felsorolt készségek meglétét és hatékonyságát. A szemléletmód-váltás hatása hosszú távon megmarad.

 

Az Arbinger Institute alapképzése jelenleg csak online formában érhető el.

 

A képzés során a résztvevők videók, kiscsoportos gyakorlatok, szavazások, chat funkció és az Arbinger eszközök saját munkahelyi helyzeteikre való alkalmazásával is találkoznak. A képzés erőteljesen interaktív, és az online felnőttképzés legjobb gyakorlatait alkalmazva fejlesztették ki.

 

További információkat a képzésről itt talál:

 

 

Az Arbinger Institute munkájáról, esettanulmányokról pedig itt olvashat bővebben.

 

Arbinger Institute Change mindset online képzés
Időpont 2020. április 27-28., 9:00-12:00; 13:30-16:30
Helyszín online, minden résztvevő a saját gépéről csatlakozik be, Zoom alkalmazáson keresztül
Díj 75.000,- Ft képzési díj+ 20 000 Ft résztvevő csomag (+27% ÁFA)
Opcionális: 2 alkalom online csoportos coaching  50.000,- Ft+27% ÁFA

A képzés eredeti ára 100.000 Ft képzési díj + 20.000 Ft résztvevői csomagdíj + ÁFA. A képzési díjból, a kialakult gazdasági helyzetre való tekintettel és annak érdekében, hogy minél több vállalat számára elérhetővé tegyük az Arbinger Institute eszközeit, 25 % kedvezményt biztosítunk.

 

A résztvevői csomagot postán juttatjuk el a résztvevőknek, és az alábbiakat tartalmazza: a képzéshez tartozó munkafüzetet, az utánkövető videók feldolgozását támogató füzetet, valamint a két legismertebb Arbinger könyvet magyar nyelven (Vezetők a dobozban és a Túllátni önmagunkon). Az utánkövető videókat a képzés díja tartalmazza, és hetenként küldjük emailben a résztvevőknek.

 

A képzés vállalati kihelyezett formában is kérhető. További információkért, ajánlatért írjon nekünk az info@arbinger.hu e-mail címen.


Oktatók:

Kocsis Dóra

certified Arbinger master trainer

 

 

dr. Jámbor Zoltán

certified Arbinger trainer

Jelentkezzen még ma!

Az Improvers Groupról röviden

Az Improvers Group több mint 30 éves múltra tekint vissza, jelenleg a három legnagyobb szervezetfejlesztő cég között jegyzik a piacon. Missziója a kezdetektől mit sem változott: a világ legjobb tudásanyagát nyújtani azoknak a szervezeteknek, amelyek a globális versenyben is az élen szeretnének maradni. Eddig több mint 50 értékes nemzetközi licence vált elérhetővé az Improvers Group munkája révén.

A cégcsoport tagjai többek között olyan márkák, mint a Sämling, a  FranklinCovey, a N.E.W.S.TM Magyarország és az Arbinger Intézet. Tanácsadógárdájának szaktudása, több évtizedes tapasztalata egyedülálló. Referenciái megtekinthetőek itt.

 

Jelentkezés

A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A részvételi díjról átutalásos számlát küldünk. Lemondást és időpont módosítást legkésőbb a rendezvény előtti 3. munkanapig írásban fogadunk el.

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelezőAdatvédelmi nyilatkozat elfogadása*.