Kifelé irányuló vezetés

Minden vezető alapvető törekvése és vágya megfelelően helytállni a mindennapokban és a váratlanul felmerülő nehéz helyzetekben is.

Vezetőként az elmúlt időszakban nem csak szakmai tevékenységünket kellett újragondolnunk, hanem vezetői teendőinket, saját hozzáállásunkat is át kellett értékelnünk. Most mindannyian szembesülhettünk azzal, hogy az emberközpontúság már nem megkerülhető kérdés, hanem alapkövetelmény az eredményességhez.

Napjainkban nagyon sok vezetői kihívásnak kell egy időben megfelelni. Krízishelyzetben ez különösen igaz, és ilyenkor tudatosulnak bennünk saját korlátaink és hiányosságaink, valamint szembesülünk csapatunk fejlesztendő területeivel is.

Milyen eszközökre és gyakorlati tudásra van szükségünk vezetőként ahhoz, hogy kiemelkedő eredményeket érjünk el a csapatunkkal, miközben komfortosan is érezzük magunkat a vezetői szerepben?


A Kifelé irányuló vezetés workshop éppen erre a kérdésre ad választ. Ez a képzés gyorsan és jelentős mértékben fejleszti a vezetők azon készségeit, amelyekkel kiválóan működő csapatot tudnak kialakítani és működtetni, mégpedig a szemléletmódváltás által.

A workshop olyan kompetenciákat fejleszt, amelyek nem csak a jelenlegi, kihívásokkal teli időszakban használhatóak, hanem hosszú távon is megoldást nyújtanak,  mivel a vezetők képesek lesznek magas szinten felelősséget vállaló, proaktív és együttműködő tagokból álló csapatot létrehozni, majd irányítani.

A workshop során a résztvevők 30 rendszeresen előforduló, kihívást jelentő szituációhoz – mint például alacsony teljesítmény, panaszkodó beosztottak, nem megfelelő kommunikáció, konfliktus a csapattagok között, minőségi hibák stb. – 38 eszközt kapnak, amelyek a konkrét munkahelyi szituációkban alkalmazva jól és szabadon kombinálhatók.

Az eszközök a következő 4 területre fókuszálnak:

  • felelősségvállalás
  • együttműködés
  • konfliktus és kapcsolatok
  • beosztottak menedzselése

Az eszközök alkalmazásával nem csak a vezetők, hanem a beosztottjaik is képesek lesznek kifelé irányuló szemléletmódban dolgozni. A képzés gyakorlatias, így a résztvevő már másnap elkezdheti alkalmazni a tanultakat.

(a szituációk listájáról részletes információt itt talál):

A résztvevők a workshop során saját, valós helyzeteket dolgoznak fel, megtanulják alkalmazni az eszközöket, és egy egyéni tervet alakítanak ki arra vonatkozóan, hogyan vezessék  kifelé irányuló szemléletmódban munkatársaikat kulcsfontosságú helyzetekben.

 A workshop során a vezetők választ kapnak például a következő kérdésekre:

  • Hogyan lesz a számonkérés helyett a felelősségvállalás a mozgatórugó?
  • Hogyan lehet a bizalmi szintet növelni a munkatársaknál?
  • Hogyan kezeljük a csapatban megjelenő konfliktusokat?
  • Hogyan támogassuk az innovatív, alkotó gondolkodásmód kialakulását?
  • Hogyan lehet eredményesen kommunikálni nehéz szituációkban a munkatársakkal?

Néhány visszajelzés a képzés korábbi résztvevőitől:

„Nagyszerűek a gyakorlati példák, a képzés segítségével empatikusabb, együttműködőbb vezető leszek.”

„A saját csapatom eredményessége javulni fog az eszközök használatával.”

„Nyitottabban állok majd hozzá a problémákhoz, az emberekhez és a közös gondolkodáshoz.”

 „A képzés során egy épp aktuális esetemmel tudtam dolgozni, és konkrét megerősítést adott, hogy megtettem mindent, amit eddig tennem kellett, és a következő lépésekhez jó eszközöket kaptam.”

„Egyszerű eszközök, melyeket könnyű beépíteni a mindennapokba. A szituációs index és a munkafüzet pedig jól támogatja a felkészülést a nehéz helyzetek kezelésére.”

„Szervezett, logikus keretbe foglalt eszközrendszer, amelyet kritikus helyzetben elő tudunk venni.”


A részvétel előfeltétele: Az Arbinger alapképzés elvégzése (az Arbinger alapképzésről bővebb információt itt talál)

Időpont:

A következő 2 napos képzés időpontja egyeztetés alatt.

mindkét nap 09:00-17:00

Helyszín: online, Zoom alkalmazáson keresztül
Díj:

115.000,- Ft + ÁFA*

Díjkedvezmény:

Amennyiben egy időben jelentkezik bármely 2, legalább 1 napos, a honlapunkon meghirdetett N.E.W.S.® vagy Arbinger tréningünkre, úgy 15% kedvezmény jár mindkét tréning árából.

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 10. 15:00

*A képzési díj tartalmazza a tréninget, valamint a résztvevői csomagot.

Résztvevői csomag: 125 oldalas, a nemzetközi licence részét képező munkafüzet, amely támogatja a tréning folyamatát, alátámasztja az elméletet, biztosítja a folyamat ismételhetőségét, későbbi adaptálhatóságát.

 
Az Arbinger Kifelé irányuló vezetés workshop trénere:
Hering Ilona
certified Arbinger trainer

Makroelemzői tapasztalatok után több mint 10 éven keresztül dolgozott ügyviteli és HR vezetőként a verseny- majd nonprofit szférában, ahol Európai Uniós projekteket is menedzselt. Felelőse volt a képzéseknek és számos szervezetfejlesztési projektnek. A változások elfogadását, az önfejlődést és önfejlesztést fontos értékeknek tartja – érdeklődésének megfelelően időközben elvégezte a pszichológia BA szakot. A vállalati oldal tapasztalatait felhasználva 2016 óta foglalkozik tanácsadói oldalról szervezetfejlesztéssel, többek között Arbinger és N.E.W.S.® fejlesztési módszertan alapján felépített fejlesztési folyamatokkal.

 

 

 

Szeretném már most lefoglalni helyem
a következő Arbinger Outward Leadership –

Kifelé irányuló vezetés workshopon: