A 360 fokos felmérésen alapuló vezetésfejlesztés lehetőségei a kiváló vállalatok vezetőinek benchmarkjával

Mit mérjünk a vezetőknél a 21. század tudásalapú társadalmában?
A kiváló vállalatok gyakorlata alapján feltárt vezetői kompetenciák mérése.
100 perces díjmentes online előadás

Először mérnünk kell, hogy lássuk az utat a fejlesztéshez. Nem fejleszthetünk olyasmit, amit nem tudunk mérni.

Jim Collins

A munkaerőhiány, az Y és Z generáció tömeges munkába állása, a növekvő fluktuáció, a bérek egyre nehezebben történő emelése az egész világon rákényszeríti a szervezeteket, hogy komolyan foglalkozzanak egy olyan vállalati kultúra létrehozásával, amelynek egy agilisabb, támogató vezetés áll a középpontjában.

Vajon az Ön vállalata méri-e azokat a kompetenciákat, amelyek sikeressé teszik a 21. század vezetőit ebben?

A 100 perces tapasztalatmegosztó, interaktív előadáson megvitatjuk a lenti kihívásokat, és azokat a lehetőségeket, ahogyan mérni, majd fejleszteni lehet a vezetők ilyen irányú kompetenciáit:

1. kihívás: önmagunk vezetése
Nehéz úgy másokat helyesen irányítani, ha magunkat nem tudjuk. A vezetés önmagunkkal kezdődik. Azonban saját magunk helyes vezetése egy nagyon gyorsan változó világban nem is igazán könnyű. A célok gyorsan változnak, gyakran túl sok van belőlük. Nehéz jó döntéseket hozni a sokszor egymásnak is ellentmondó értékek között. A fontos dolgok gyakran áldozatául esnek a mindennapi „forgószélnek”.

2. kihívás: a beosztottjaink vezetése
A vezetőknek olyan csapatot kell felépíteniük, mely felhatalmazottan tud reagálni a változásokra, és képesnek kell lenniük felszínre hozni a csapatban rejlő belső potenciálokat. A vezetőknek képessé kell válniuk rövid coaching beszélgetések tudatos levezetésére. Ők a „megsokszorozók”, a jövő legjobb vezetői, akik előhozzák mások intelligenciáját, energiáját.

3. kihívás: a szervezet fejlesztése
Egy szervezet csak akkor tud kiválóvá válni, ha a benne dolgozók ismerik és támogatják a célokat és a stratégiát. Motiváltak tenni érte, és ez összhangban van a saját értékrendjükkel. A hatékony működés megkerülhetetlen feltétele a bizalmon alapuló, felhatalmazó kultúra, és a fegyelmezett szervezeti végrehajtás.


IDŐPONT2022. március 3. 14:00-15:40
HELYSZÍNonline, Zoom alkamazáson keresztül
DÍJa részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött

Előadó:

Ecsédi István
Alapító és tulajdonos

Az ImproversGroup és ezen belül a Sämling, FranklinCovey, N.E.W.S.® és Arbinger magyarországi alapítója, fő tulajdonosa, és tanácsadója. Tanácsadói tevékenysége kiterjed a stratégiai menedzsmentre, vezetési kultúrafejlesztésre és az OD tanácsadás területére. Tanulmányokat folytatott az Egyesült Államokban, dolgozott és képzéseken vett részt Nagy-Britanniában és Portugáliában. Munkája mellett a Joint Venture Szövetség oktatási tanácsadója, CHAMP-tanácsadó, és az Amerikai Menedzsment Intézet tagja is volt, valamint 3 évig elnöke a Tréning Kerekasztalnak. Az EFQM Magyarországi szervezete 2018- ban beválasztotta a Kiválósági Nagykövetek közé.