Emberközpontú együttműködő szervezet kialakítása

A munkaerőhiány és az Y,Z generációk térhódítása a munkahelyeken, egyre inkább rákényszerítik a vállalatokat, hogy emberközpontúbbá, együttműködőbbé tegyék vállalati kultúrájukat. De vajon hogyan lehet megváltoztatni egy egész cég szemléletét? Hogyan lehet egy tényleges innovatív, magas bizalomra épülő, coaching alapú vezetői kultúrát létrehozni? A szemlélet- és viselkedésváltoztatás szinte minden fejlesztési folyamat szükséges része/célkitűzése. Vannak azonban esetek, amikor a vágyott változás csak több lépésben érhető el. Ilyenkor ad segítséget az Arbinger Intézet programja.

Az Arbinger Intézet programjai és módszertana az emberi viselkedés és motiváció pszichológiájának 35 éves (Oxford, Harvard, Yale egyetemek) kutatási eredményein alapulnak és azt vizsgálják miért nem tudunk emberközpontúvá válni?

A szemléletmódra hatva, különleges módszerek alkalmazásával fejleszt egyéneket, csapatokat és szervezeteket, hogy egy kezdeti én-központú zárt gondolkodásmódból egy eredmény központú együttműködő nyitott kultúrát teremtsen.

Ez a kultúra megteremt egy sokkal harmonikusabb kommunikációt, csökkenti a belső konfliktusokat, gyorsabb döntéshozatalt eredményez és csökkenti a munkaerő elvándorlását, csökkenti a szervezetben lévő káros demotiváló folyamatokat.

A cégről az alábbi oldalon olvashat részletesen.

Magyar könyvek is jelentek már meg, a Vezetők a Dobozban a szervezeti hatékonyság kérdését új nézőpontból közelíti meg: bemutatja, hogyan akadályozhatja meg az önámítás a kimagasló teljesítmények elérését.

Pillantson be a módszertanba

20 perc hosszú szakmai film a módszertanról. Az Arbinger módszertan két teljesen különböző, pszichológiai jellegű szemléletmódot tár fel. Ezek drámai módon határozzák meg szinte láthatatlanul, mind az egyének, mind pedig a szervezetek viselkedését, így a működési hatékonyságát – a reaktív befelé irányuló szemléletmódot és egy proaktív, kifelé irányuló, célorientált szemléletmódot. A film szakmai bepillantást nyújt az Arbinger módszertanról.

Ügyfeleink véleménye

Magyar vezetők gondolatai:

Az alábbi 5 perces kisfilm a magyar HR és vállalatvezetők tréningjén készült. Bemutatja véleményüket és a képzés hatását.

Nemzetközi vezetők gondolatai:

A következő 3 perces videó egy ipari termelő vállalat fejlődését mutatja be az Arbinger Intézet szervezetfejlesztése után. Hogyan tud egy termelő vállalat rövid időn belül háromszoros árbevételt és négyszeres nyereséget elérni?  Az emberek együttműködő kultúrájának kialakulása hogyan tudott ilyen drámai mértékben hatni a gazdasági mutatóikra?

Ebben az 5 perces videóban egy nagy hadiipari rakéta gyártó cég női vezérigazgatójának tapasztalatairól hallgathatunk. A film bemutatja, hogyan segítette a felső vezetést nehéz helyzetében az Arbinger szervezetfejlesztés. Hogyan vált ez a különleges módszer a cég legfontosabb sikertényezőévé?


Ha szeretne érdekes cikkeket és személyre szóló ajánlatokat kapni, akkor iratkozzon fel hírlevelünkre is!