Termelés- és működésoptimalizálás

Munkamódszerünk

Az Improvers Group egyedülálló lehetőséget nyújt komplex megtakarítási programok megtervezésére, optimalizálására. Legyen ez Lean, Folyamat-optimalizálás, Six Sigma vagy Refa fejlesztési projekt.

Hosszútávú, stratégiai együttműködésre törekszünk ügyfeleinkkel, amely során diagnózisok segítségével megismerjük a partnervállalat tényleges fejlődési szükségleteit, majd optimalizálva több költséghatékonyság fejlesztő módszert, egyedi fejlesztési tervet dolgozunk ki, figyelembe véve az eddigi fejlesztéseket.

 • Lean Radar (Lean Radar)
 • Lean fenntarthatósági átvilágítás (Lean sustainability diagnosis)
 • Szervezeti akadályozó tényezők kérdőív (Barriers of development diagnosis)
 • Változás bevezetést előkészítő kérdőív (Change implementation history)
 • Szervezeti stressz kérdőív (Organisational stress assesment)

Ennek eredményeképpen költséghatékonyabb módon tudjuk elérni az üzleti célokat, mivel a módszer optimalizálja leginkább a rendszer erőforrásait.

Fenntartható Lean rendszerek kiépítése

„A Lean módszertant bevezető vállalatok közül csak a cégek egyötöde elégedett a Lean által elért eredményekkel „(Gemba Research)

Az IMPROVERS GROUP 12 éve végez komplex Lean  és Lean Sigma bevezetéseket, angol és amerikai know-how-val.

 • összehangolja a szervezetfejlesztési folyamatokat a stratégiai célokkal, így idő- és költséghatékony, hiszen a vállalatoknak rendszerint nincs annyi erőforrása, hogy minden fejlesztésbe belefogjanak.
 • versenyelőnyhöz juttatja a vállalatot a globalizált világban is: a szervezetnek csak a nemzetközileg használt legjobb know how-kat érdemes bevezetnie. A cél nem jónak lenni, hanem kiválóvá válni.

Fontos hogy ügyfeleink számára ne csupán átmeneti sikereket hozzon a beavatkozás, ezt biztosítja LEAN FENNTARTHATÓSÁG módszertanunk.

Erről bővebben a Sämling Solution Consulting honlapján talál információt.

Drámai  folyamatteljesítmény elérése

A paradigma váltás a folyamatok kiválasztásánál kezdődik. A hagyományos felfogásban rengeteg időt töltünk a meglévő folyamatok költséghatékonnyá tételével. A kiválóságot elérő vállalatok elsőként voltak képesek mélyen megérteni CORE tevékenységüket, és abból megfogalmazni LÉTFONTOSSÁGÚ CÉLJAIKAT.

Ügyfeleink KULCSFOLYAMATAIT ezen paradigma szerint optimalizáljuk, így drámai változások érhetőek el.

A folyamat optimalizálás céljai

 • Minimalizálni a hiba lehetőségeket
 • Minimalizálni az átfutási időt, a költség felhasználást
 • Maximalizálni az értékteremtés képességét
 • Maximalizálni a piaci és ügyféligény változási sebességet

REFA munkarendszerek kiépítése

Az optimálisan kialakított munkarendszer, a folyamatorientált munkaszervezet, továbbá az üzemi adatok kezelése, menedzsmentje a vállalatok versenyképessége szempontjából döntő követelmény.

Segítjük a vállalatot, hogy az embereket, anyagokat és üzemeszközöket úgy tudják alkalmazni, hogy ezzel a költségek, a minőség és a szállítási idő tekintetében piacképes termék álljon elő.

2012-ben a németországi REFA Szövetség új információs és kommunikációs technika bevezetését tervezi Magyarországon is az okos telefonok piacára. A növekvő konkurencia miatt, ami a mobiltelefonok piacán uralkodik, folyamatosak a fejlesztések, a gyártók újabb és egyedibb programokkal szerelik fel készülékeiket. Éppen ezért a manapság elterjedt okos telefonoknak olyan kiegészítő programjai vannak, amelyekkel a felhasználók teljesen egyedivé tudják tenni készülékeiket. A REFA olyan egyedi programot alkot, amellyel úttörővé válik a piacon. A gyártó cégeknek lehetősége nyílik a REFA platformjáról letölteni a siker kulcsát: ez a REFA Apps!

A REFA Apps program két alkalmazást foglal magában: a REFA Lexikont (REFA-Lexikon) és REFA Időmérést (REFA Zeitstudien). Több helyről is elérhető ez az alkalmazás, többek között: Apple, Google, Nokia és Samsung online felületeiről.

A REFA Apps-t az egyszerűség és a jól kezelhetőség jellemzi. A REFA időmérést, normázást használó termelő cégek szakembereinek nyújt könnyen hozzáférhető és gyorsan alkalmazható eszközt.

A REFA Lexikon egy hatalmas fogalomtár, többek között a munkakialakítás és üzemszervezés témakörből. A Lexikon olyan üzemi praktikákat is tartalmaz, amelybe a REFA tanácsadók tapasztalata is beépült. A fogalmak keresése egyszerű, könnyedén ki tudjuk választani a számunkra megfelelőt. Mindezek után látszik, hogy ez egy olyan praktikus alkalmazás, amely az érintett szakmai területen nélkülözhetetlenné válik a termelő cégek mindennapi gyakorlatában.

A másik alkalmazás a REFA Időmérés. A lexikonhoz hasonlóan szintén ingyenes lesz. Hozzáférést az Apple és Android webfelületei biztosítanak. Ez a program alkalmas ciklikus időfelvételre. Számos extra funkciót biztosít, többek között statisztikai számításokat, teljesítmény fok becslést, átfutási idő- és folyamat szakaszok meghatározását.

A REFA képzések résztvevőinek ezentúl nem kell különböző készülékeket magukkal vinni, ha időfelvételt szeretnének elemezni. Hiszen elegendő egy ilyen „okostelefonra” telepíthető alkalmazás.

Az autóipari, gyártási területeken elengedhetetlen a REFA üzemgazdasági és menedzsment módszerek ismerete. A REFA GmbH képzési programjaival azonos tananyagból, magyar nyelven, a hazai gyakorlat sajátosságait figyelembe véve a Sämling szervezésében sajátíthatják el a REFA szaktudást a REFA üzem és munkaszervezés, folyamatadat-menedzsment, Industrial Engineer képzéseken. A REFA képzéseken sikeresen vizsgázó résztvevők kapnak hivatalos, Németországban kiállított REFA oklevelet, bizonyítványt (Urkunde, Zeugnis).

Azonos, REFA szemlélettel a vállalati hatékonyság növelhető, az egyes funkcionális területek összehangolásával eredményesebb működés érhető el. A REFA módszerek bevezetését ajánljuk munkakialakítás, üzemszervezés és vállalatfejlesztési projektek megvalósítását tervező cégeknek.


Ha szeretne érdekes cikkeket és személyre szóló ajánlatokat kapni, akkor iratkozzon fel hírlevelünkre is!