Stratégiai transzformáció és Kulturális transzformáció

(2x 100 perces díjmentes Zoom rendezvény HR és felső vezetőknek)

Vajon igaz-e a szervezetfejlesztésben is a 80/20-as Pareto törvény?

Minden felsővezető tudja, hogy kell egy „shared” stratégia, azt le kell bontani, ki kell építeni a megvalósítást, és ehhez kell egy olyan kultúra is, amely „nem eszi meg ezt a stratégiát reggelire”. Amennyiben ki tudunk építeni egy innovatív, együttműködő, támogató vállalati kultúrát, és ebben az eltervezett stratégiák megvalósulnak, akkor bizonyára 80%-ban el is érjük a kitűzött szervezetfejlesztési céljainkat. 

Ez ellenben közel sem olyan egyszerű. Világviszonylatban rengeteg vállalat már ott elbukik, hogy bár a stratégia jó, de nem megosztott, nem „közös”. A középvezetők, mint egy „vízzáró réteg”, nem is képesek ezt bevonó módon közvetíteni a dolgozók felé. Nincs kiépített megvalósító rendszer, és a kultúra, amelyen a rengeteg változás és a problémák áthaladnak, nem motiváló, nem megtartó, nem innovatív, nem együttműködő, hanem inkább silós, bizalomhiányos, és még folytathatnánk a sort.

Két részes sorozatunkkal azt szeretnénk bemutatni, hol hibáznak a vezetők. Sok esetben néhány napos tréningektől várják a megoldást – bár ez olyan, mint két napra elmenni egy edzőterembe és várni, hogy majd megváltozik az alakunk. A másik gyakori hiba, hogy a tanácsadók és a vezetők is a „megtanulásra” teszik a hangsúlyt és nem a beépülésre. Olyan ez, mint amikor megtanuljuk, hogyan kell egészségesen étkezni, de ez soha nem épül be az étrendünkbe. A kívánt eredmény sajnos megint csak elmarad.

Több mint 30 éves nemzetközi kutatások alapján kifejlesztett, számtalan országban működő leadership és szervezetfejlesztési best practice megoldások és folyamatok implementálásával fejlesztünk szervezeteket. A stratégiai és kulturális változásokban elért – főleg hazai – tapasztalatokat két, világszerte ismert és alkalmazott módszertanon keresztül mutatjuk be. Javasoljuk mindkét szakmai programra történő jelentkezést!

2023. március 22. 14.00-15.40
Stratégiai transzformációk
nemzetközi és hazai tapasztalatai

A N.E.W.S.® modellen alapuló vállalatfejlesztési megoldásokat több mint 40 ország több mint 2500 szervezete alkalmazza, beleértve több „Fortune 100”-as vállalatot. A N.E.W.S.® programok célja az állandóan, gyorsan változó üzleti világban a legtöbb belső potenciált mozgósítani a szervezeti célok eléréséhez. (https://newsnavigation.com/home )

A rendezvény díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

2023. április 5. 14.00-15.40
Kulturális transzformációk

nemzetközi és hazai tapasztalatai

Az Arbinger Institute (www.arbinger.hu) programjai 45 évnyi, az Oxford, Harvard és Yale egyetemekkel közösen végzett kutatáson alapulnak, és a szemléletmódra hatva, különleges módszerek alkalmazásával fejlesztenek egyéneket, csapatokat és szervezeteket, hogy egy kezdeti egyénközpontú, gyakran védekezésre épülő szemléletmódot képesek legyenek egy eredményközpontú, felelősségvállaló, magas bizalmi szinttel rendelkező, támogató és együttműködő kultúrává alakítani.

A rendezvény díjmentes, de regisztrációhoz kötött.