Kommunikáció, együttműködés, bizalom és felelősségvállalás

– Arbinger Institute Outward Mindset
nyílt képzés az Improvers Group vezető trénerével

Manapság a gazdaság szereplői sokkal több problémával kerülnek szembe, mint valaha – és ebben a COVID csak az egyik tényező.  Az eddig megszokott működésünkkel nehezen álljuk meg a helyünket, új folyamatokat kell bevezetnünk, gyakori az újratervezés, könnyebben futottunk bele konfliktusokba, egyre többször kikényszerülünk a komfortzónánkból. A kihívások főleg emberi eredetűek, vezetési és vállalati kultúrát érintő elakadások.

A problémák a felszínen különbözőnek tűnnek, és úgy látszik, mintha nagyon eltérő megoldási módokat igényelnének. Az Arbinger Intézet az Oxford, Harvard és Yale egyetemekkel folytatott sokéves pszichológiai kutatásai rávilágítottak, hogy valójában a forrás közös: önvédelem, önámítás által determinált emberi szemléletmódnak hívjuk.

Az önvédelemre épülő szemléletmód sajnos folyamatosan jelenik meg a szervezetekben. Gyakran elhatalmasodik, demotivációs folyamatok indulnak el. Eltűnik az együttműködés, csökken a felelősségvállalás, növekednek a konfliktusok. A szervezetben lecsökken az innováció, és emelkedik a fluktuáció. Konfliktusokat és silókat generál, végül mérgezi a szervezet kultúráját, csökkenti a teljesítő képességét – szemben az együttműködéssel és a benne rejlő potenciállal.

Vajon mitől lesznek a munkatársak felelősségvállalóak? Mi kell az együttműködő vállalati kultúra kialakításához? Hogyan vegyük elejét egymás hibáztatásának, és építsük a bizalmat a szervezetben?

Az Arbinger Intézet programjai 45 év kutatáson alapulnak, melyek a szemléletmódra hatva, különleges módszerek alkalmazásával fejlesztenek egyéneket, csapatokat és szervezeteket, hogy egy kezdeti én központú, gyakran védekezésre épülő szemléletmódot képesek legyenek egy eredményközpontú, felelősségvállaló, magas bizalmi szinttel rendelkező és együttműködő kultúrává alakítani. Mindez jelentős mértékben képes megnövelni az egyének és a szervezet adaptációs és krízis-kezelési képességét, és a fent felsorolt készségek meglétét és hatékonyságát. A szemléletmód-váltás hatása hosszú távon megmarad. Az eredmények radikálisan érződnek a teljesítményben, a vezetői munkában és a dolgozók motivációjában.

A Forbes magazin NASA vezetésfejlesztéséről írt cikkében első helyen említi az Arbinger módszertanát.

A képzés során a résztvevők megismerik az Arbinger módszerének alapjait, elméletét, a szemléletmódokat, emellett a képzés részét képezik videók megtekintése és közös feldolgozása, egyéni és csoportos feladatok megoldása, azok párokban vagy kiscsoportokban történő megbeszélése, valamint a tanult eszközök alkalmazása a résztvevők által megélt munkahelyi szituációkra.

További információkat a képzésről itt talál:

Az Arbinger Institute munkájáról, esettanulmányokról pedig itt olvashat bővebben.


Arbinger Institute Outward Mindset képzés

Időpont Egyeztetés alapján
Helyszín

ImproversGroup Irodaház – 1124 Budapest, Németvölgyi út 64.

Díj

180.000,- Ft+27% ÁFA*

*A képzési díj tartalmazza a tréninget, résztvevői csomagot, valamint egy szendvicsebédet személyesen megtartott képzés esetén.

A résztvevői csomag az alábbiakat tartalmazza: a képzéshez tartozó munkafüzet, az utánkövető videók feldolgozását támogató füzet, valamint a két legismertebb Arbinger könyv magyar nyelven (Vezetők a dobozban és a Túllátni önmagunkon). Az utánkövető videókat a képzés díja tartalmazza, és hetenként küldjük emailben a résztvevőknek.

A képzés minimum 6 résztvevővel indul.

A képzés vállalati kihelyezett formában is kérhető. További információkért, ajánlatért írjon nekünk az info@arbinger.hu e-mail címen.


A képzés certifikált trénerei:

Tanner Anett Paula

Végzettségét tekintve közgazdász, emberi erőforrás tanácsadó. Korábban közel 20 évig magyar vállalatok felsővezetőjeként tanácsadási, IT, logisztikai és szolgáltató szektorokban dolgozott, operatív, gazdasági és humán területeken. Emellett egyetemi közegben óraadóként gyakorlatorientált pénzügyi menedzsment ismereteket oktatott. Egy coaching folyamat eredményeként fogalmazta meg, hogy „jobban szereti az embereket, mint a számokat”. Azóta több hazai és nemzetközi képzésben vett részt és sokrétű tapasztalatát és tudását hasznosítva szervezetek és vezetők fejlesztésével foglalkozik. Emellett coachok, trénerek módszertani továbbképzésében, valamint egy ICF akkreditált ACSTH coach képzésben trénerként is részt vesz.



Az Improvers Groupról röviden

Az Improvers Group több mint 30 éves múltra tekint vissza, jelenleg a három legnagyobb szervezetfejlesztő cég között jegyzik a piacon. Missziója a kezdetektől mit sem változott: a világ legjobb tudásanyagát nyújtani azoknak a szervezeteknek, amelyek a globális versenyben is az élen szeretnének maradni. Eddig több mint 50 értékes nemzetközi licence vált elérhetővé az Improvers Group munkája révén.

A cégcsoport tagjai többek között olyan márkák, mint a Sämling, a  FranklinCovey, a N.E.W.S.TM Magyarország és az Arbinger Intézet. Tanácsadó gárdájának szaktudása, több évtizedes tapasztalata egyedülálló. Referenciái megtekinthetőek itt.