Kinek a felelőssége a felelősség?

2020. november 4-én 150 perces online, nemzetközi konferenciát tartottunk számos HR vezető és felsővezető jelenlétével.

Az Arbinger Institute szakembereivel és a módszert már sikerrel alkalmazó vállalati vezetőkkel jártuk körbe a felelősségvállalás kérdését. 

Vajon az a munkatárs, aki egyik napról a másikra home-office módra vált, mennyire lesz felelősségteljes? Megbízhatunk-e a beosztottakban? Hogyan alakítsunk ki olyan vállalati kultúrát, amelyben nyugodt szívvel küldjük otthoni munkavégzésre a kollégákat? Mit kezdjünk azzal a jelenséggel, hogy a munkatársak egymásra mutogatnak, ha valaki hibázik? Hogyan tegyük magunkat felelőssé nem csak azért, amit teszünk, hanem azért a hatásért is, amit tetteinkkel kiváltunk? Hogyan lehet a szemléletmódon változtatni?


Az Arbinger Institute (www.arbinger.hu) módszertana és programjai
a szemléletmódra hatva, különleges módszerek alkalmazásával fejlesztenek egyéneket, csapatokat és szervezeteket,
hogy egy kezdeti én központú, gyakran védekezésre épülő szemléletmódot képesek legyenek egy eredményközpontú, felelősségvállaló és együttműködő kultúrává alakítani.


A konferencián elhangzott elődások videófelvételei utólag is visszanézhetőek, valamint a konferencia összefoglalója elérhető az alábbi képre kattintva pdf formátumban:

Előadóinkról bővebben:

Ecsédi István – Tulajdonos és alapító – ImproversGroup

Az ImproversGroup és ezen belül a Sämling, FranklinCovey, N.E.W.S.® és Arbinger magyarországi alapítója, fő tulajdonosa, és tanácsadója. Tanácsadói tevékenysége kiterjed a stratégiai menedzsmentre, vezetési kultúrafejlesztésre és az OD tanácsadás területére.

Sam Whitney – Üzletfejlesztési Igazgató – Arbinger Institute

Sam Whitney az Arbinger Institute nemzetközi üzletfejlesztési igazgatója. Nemzetközi tréneri háttérrel számtalan témában, többek között értékesítési stratégia, kultúraváltás és szemléletmód váltás témakörökben vezetett csoportokat. Jelenleg nemzetközi üzletfejlesztési igazgatóként az Arbinger Institute globális stratégiájának a fejlesztésén dolgozik.

Kocsis Dóra – szervezetfejlesztési tanácsadó, coach, Arbinger master tréner – ImproversGroup

Tizenhárom év tréneri és tanácsadói tapasztalattal rendelkezik. 2014-ben csatlakozott az Improvers Grouphoz, Arbinger tréneri képesítését 2017-ben szerezte meg. Arbinger master tréneri képesítését pedig 2019-ben, mely lehetővé teszi számára további Arbinger trénerek képzését és certifikálását.

Kerékgyártó Laura –  HR Igazgató – PPG Trilak Kft.

Korábban az Inditex csoporthoz tartozó Zara Magyarország Kft. HR generalistája, 2007-től a PPG Trilak Kft. HR igazgatója. Jelenleg a PPG csoport balkáni régiós HR igazgatója. 2017-től képzett Arbinger vállalati tréner, több workshopot tartott a PPG csoporton belül magyar és angol nyelven.

Tanner Anett Paula – Tréner, coach, facilitátor, szervezetfejlesztő – ImproversGroup

Korábban több mint 15 évig magyar vállalatoknál dolgozott vezetőként. Az elmúlt hét évben szervezetek és vezetők munkáját, sikerességét támogatja coachként, trénerként, facilitátorként és szervezetfejlesztőként. Emellett az ELTE GTI-n óraadóként Szervezetfejlesztést tanít.

Pákozdi Gábor – Európai HR Igazgató – Ivy Technology

Hazai és nemzetközi operatív és felsővezetői tapasztalatokkal rendelkezik. Egy hosszabb külföldi munkavégzés után 2017-ben csatlakozott az Ivy Technology magyarországi csapatához. HR vezetőként a fő érdeklődési területe az egyének tényleges együttműködésére épülő, teljesítmény alapú, szervezeti működés megteremtése.