Miért legyen a mi vállalatunknak is Arbinger trénere?

100 perces online díjmentes szakmai rendezvény

A legtöbb közismert nemzetközi vállalatnak van már belső Arbinger trénere, szerte a világban.
Webinarunkon betekintést adunk, hogy mit jelent Arbinger trénernek lenni, mit ad ez a vállalatnak, és mit ad ez a belső trénereknek?

  • Költséghatékony módon képes végig vezetni nagyobb számú csoportot az alapelvek megismertetésén és a szemléletmódváltási folyamaton;
  • Támogatást tud nyújtani az elvek gyakorlatba való átültetésében, az implementációs folyamatban;
  • Hatékony segítséget tud adni a felsővezetés számára az emberközpontú, bizalomra épülő vezetői kultúra kialakításában.

Joe McKendrick, a NASA alelnöke
“Nem a tudomány vagy a mérnöki munka az, ami akadályozza, hogy elérjük a NASA céljait.  A világ legokosabb mérnökei és tudósai közénk tartoznak. Az “emberi dolgok” azok, amelyek folyton eltömítik a fogaskerekeket.  Az Arbinger olyan eszközöket és kereteket biztosít számunkra, amelyekkel megoldhatjuk azokat az emberi problémákat, amelyek a szervezeti céljaink elérésének útjában állnak.” 

Manapság a gazdaság szereplői sokkal több problémával kerülnek szembe, mint valaha. Ezek többek között emberi eredetűek, rendszerbeli hiányosságok, vezetési és vállalati kultúrát érintő elakadások. A problémák a felszínen különbözőnek tűnnek, és úgy látszik, mintha nagyon eltérő megoldási módokat igényelnének. Mindazonáltal a nemzetközi pszichológiai kutatások rávilágítottak, hogy valójában a forrás közös, és ebből adódóan majdnem az összes szervezeti probléma visszavezethető egyetlen gyökérokra. Ezt az alapvető okot az önvédelem, önámítás által determinált emberi szemléletmódnak hívjuk.

Ha javítani szeretnénk a célok elérését, a vezetés- és irányítás légkörét, valamint a munkavállalók megtartását, a vállalati kultúra, és annak a mélyében meghúzódó szemléletmód átalakítására van szükség. Azok a vállalatok, akik erre tudatos figyelmet fordítanak, és a szervezet több területén is alkalmazzák ezt, lényeges és fenntartható változást tapasztalnak olyan kulcsterületeken, mint vezetésfejlesztés, csapathatékonyság, ügyfélelégedettség, változásmenedzsment, felelősségvállalás, elkötelezettség, együttműködés és konfliktuskezelés.

Az Arbinger Intézet programjai és módszertana az emberi viselkedés és motiváció pszichológiájának 45 éves kutatási eredményein alapulnak.
A szemléletmódra hatva, különleges módszerek alkalmazásával fejlesztenek egyéneket, csapatokat és szervezeteket, hogy egy kezdeti én központú, gyakran védekezésre épülő szemléletmódot képesek legyenek egy eredményközpontú, felelősségvállaló, magas bizalmi szinttel rendelkező és együttműködő kultúrává alakítani.

A webinaron való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött!
Időpont2024. május 17. 9:00-10:40
HelyszínOnline, Zoom platformon

A webinart vezeti:

Kocsis Dóra
Szervezetfejlesztő, pszichológus,
Sämling Vállalatfejlesztés Kft. partner,
Arbinger Practice Leader és jelenleg az egyetlen magyarországi Mastertrainer


Az Improvers Group több mint 30 éves múltra tekint vissza, jelenleg a három legnagyobb szervezetfejlesztő cég között jegyzik a piacon. Missziója a kezdetektől mit sem változott: a világ legjobb tudásanyagát nyújtani azoknak a szervezeteknek, amelyek a globális versenyben is az élen szeretnének maradni. Eddig több mint 50 értékes nemzetközi licence vált elérhetővé az Improvers Group munkája révén.

A cégcsoport tagjai többek között olyan márkák, mint a Sämling, a FranklinCovey, a N.E.W.S.TM Magyarország és az Arbinger Intézet. Tanácsadó gárdájának szaktudása, több évtizedes tapasztalata egyedülálló. Referenciái megtekinthetőek itt.