Kik vannak a szervezeti kultúraváltás frontvonalában? – Konferencia összefoglalók

2021. őszén két online konferenciánkon is felsővezetők és HR vezetők részvételével jártunk körbe igencsak aktuális szervezetfejlesztési kérdéseket.

“FRONTVONALBAN” KONFERENCIA

A kulcs a frontline vezetők kezében van?

Tapasztalatunk, hogy különböző szektorokban – mind a termelő cégeknél, vagy kereskedelmi területen, de akár a szolgáltató cégeket is beleértve – kiemelt jelentősége van a frontline vezetőknek. Ők azok a csoportvezetők, műszakvezetők, akiken a mindennapok sikere múlik; és ezek a mindennapi sikerek az alapkövei a vállalat sikerének.

  • Mi a specialitása a frontline vezetői rétegnek?
  • Mi az ő vezetői identitásuk?
  • Milyen lehetőségeik és eszközeik vannak a dolgozók motiválása kapcsán?
  • Hogy kapcsolódnak a vállalati stratégiához, és hogy biztosítsák annak gyakorlati megvalósítását?
  • Milyen szerepük van a szervezeti hiedelmek életben tartásában és lebontásában?

E fenti kérdésekkel kapcsolatos tapasztalataikat osztották meg az érdeklődők számára a “Frontvonalban” konferencia előadói.

A konferencián elhangzott elődások videófelvételei utólag is visszanézhetőek, valamint a kerekasztal beszélgetés “kérdések és válaszok” összefoglalója elérhető az alábbi képre kattintva pdf formátumban:


“MUSZÁJ VÁLTANI” KONFERENCIA

Miért és hogyan érdemes kultúrát váltani?

Sokszor találkozunk azzal, hogy vállalatok nagy terveket szövögettek, impozáns célokat tűztek ki maguk elé, de valamiért mégsem sikerült megvalósítaniuk. Vagy elértek valamit, de nem igazán hozott tartós eredményt a változás, viszonylag hamar visszarendeződtek a dolgok és felesleges volt a befektetett idő, energia, pénz.

  • Mitől függ, hogy egy változás sikeres lesz-e?
  • Mit kell vagy érdemes megváltoztatni ahhoz, hogy bármit elérhessen egy vállalat?
  • Mit jelent a valós szervezeti kultúraváltás?
  • Hogyan függ össze a szemléletmód és a vállalati kultúra?
  • Hogyan lehet tartós és fenntartható változást elérni?

E fenti kérdésekkel kapcsolatos tapasztalataikat osztották meg az érdeklődők számára a “Muszáj váltani” konferencia előadói.

A konferencián elhangzott elődások videófelvételei utólag is visszanézhetőek, valamint a kerekasztal beszélgetés “kérdések és válaszok” összefoglalója elérhető az alábbi képre kattintva pdf formátumban:


A szakmai előadásokról készült Youtube felvételek az összefoglalókban az előadás címére kattintva érhetőek el. Szeretnénk jelezni, hogy az online videók nem stúdió minőségűek, a Zoom rendszeren keresztül, az élő közvetítés alatt lettek rögzítve.


Ezúton is köszönjük az előadók aktív közreműködését
és a résztvevők megtisztelő érdeklődését, visszajelzéseit!

Ha szeretne további ismereteket szerezni a bemutatott nemzetközi módszertanokkal kapcsolatban, akkor ajánljuk figyelmébe az alábbi elérhetőségeket:

Az Arbinger Intézet magyar honlapja

További hasznos információk Vállalatfejlesztés, Vezetőfejlesztés témában