A szemléletmód jelentősége válságos időkben – Konferencia összefoglaló

Online konferencia, 2022. november 15.

Vajon hogyan határozza meg az uralkodó szervezeti kultúra
a szervezetek versenyképességét és túlélési képességét
a mai nehéz körülmények között?

A kultúra megeszi a stratégiát reggelire!

– Peter Drucker

Pandémia, háború, infláció, forint gyengülés, energia válság? Vajon mi következhet még? Vajon milyen mértékben fogja érinteni mindez a vállalatokat? Vége lehet-e mindennek valaha? Természetesen a választ egyikünk sem tudja, bár sejtjük, hogy a változásoknak sosem lesz vége. Sőt azt is biztosan érezzük, hogy a változások gyorsulni fognak és még több kihívást fognak adni a szervezetek számára. Így hogy lehet kiszámítható eredményeket hozni? Hogy lehet jónak maradni? Vajon mit csinálhatnak másképp a kiváló vállalatok, akik nagy változások között is képesek magas teljesítményt produkálni?

A szervezeti kultúra és az uralkodó szervezeti szemléletmód hatalmas mértékben befolyásolja a szervezet teljesítő és túlélő képességét. Peter Drucker híres mondata is erre utal.

A változások egyre több problémát fognak generálni és ez mind átszűrődik a kultúrán. A kultúra és az uralkodó szemléletmód fogja eldönteni, hogy ezeket a változásokat konstruktívan vagy destruktívan sikerül-e a szervezetnek megoldania. Konferenciánkon több oldalról járjuk körbe ezt a napjainkban létfontosságú kérdést.


A szakmai előadásokról készült Youtube felvételek az összefoglalókban az előadás alatti gombra kattintva érhetőek el. Szeretnénk jelezni, hogy az online videók nem stúdió minőségűek, a Zoom rendszeren keresztül, az élő közvetítés alatt lettek rögzítve.


Ezúton is köszönjük az előadók aktív közreműködését
és a résztvevők megtisztelő érdeklődését, visszajelzéseit!

Ha szeretne további ismereteket szerezni a bemutatott nemzetközi módszertanokkal kapcsolatban, akkor ajánljuk figyelmébe az alábbi elérhetőségeket:

Az Arbinger Intézet magyar honlapja

További hasznos információk Vállalatfejlesztés, Vezetőfejlesztés témában.