Te milyen klímát teremtesz vezetőként? – Konferencia összefoglaló

Online konferencia, 2023. április 20.

A viselkedésünkkel, kommunikációnkkal kapcsolatos tudatosságunk, az önreflexiónk és önismeretünk fejlesztése alapvetően fontos, hiszen nincs jó vállalati klíma személyes felelősségvállalás és vezetői példamutatás nélkül. Színes példákon keresztül igyekeztünk körbejárni és szemléltetni ezt a kérdéskört. Rávilágítottunk arra, hogy mennyire fontos a vezető szerepe a jó vagy a rossz klíma létrehozásában, illetve fenntartásában, és épp ezért milyen nagy jelentősége van az egyéni felelősségvállalásnak mindebben.

Az alábbi kérdésekhez kapcsolódóan osztották meg gondolataikat és tapasztalataikat konferenciánk előadói:

  • Mennyire vagyunk képesek egyéni szinten is a vállalati értékrendhez hűen viselkedni?
  • Vajon viselkedésünkkel mérgező vagy emberközpontú klímát teremtünk magunk körül?
  • Mit tehetünk, ha akár egyéni, akár szervezeti szinten sérül az integritás, és így a vezetői hitelességünk kerül veszélybe?
  • Mit okoz, ha nem látjuk magunkat reálisan, illetve mi rejlik az ezzel kapcsolatos vakság mögött? Milyen lehetőségeink vannak a szervezeti klíma mérésére?

A szakmai előadásokról készült Youtube felvételek az összefoglalókban az előadások alatti “Előadás link” gombra kattintva érhetőek el. Szeretnénk jelezni, hogy az online videók nem stúdió minőségűek, a Zoom rendszeren keresztül, az élő közvetítés alatt lettek rögzítve.


Ezúton is köszönjük az előadók aktív közreműködését
és a résztvevők megtisztelő érdeklődését, visszajelzéseit!

Ha szeretne további ismereteket szerezni a bemutatott nemzetközi módszertanokkal kapcsolatban, akkor ajánljuk figyelmébe az alábbi elérhetőségeket:

Az Arbinger Intézet magyar honlapja

További hasznos információk Vállalatfejlesztés, Vezetőfejlesztés témában.